Sturehof Gäddfiskesällskap

SGS – Bara ett kast till!

Winter is not coming just yet!

Posted on | September 2, 2017 | Comments Off on Winter is not coming just yet!

Ytterligt omtyckta gäddbrödrar och gäddsystrar, det drar ihop sig som sillen i trålen sa!

Snart är det dags för årets absoluta höjdpunkt, den begivenhet som kineserna kallar ”det gudomligt sanna nyåret”, processen som de antika grekerna betraktade som övergångsrit från människa  till gudom, helgen som klara dagar kan ses från månen, och tävlingen som ställer så hårda mentala krav på deltagarna att den av Gunde Svan gång på gång kallats omöjlig – SGS KM 2017!

Passa på att ladda ned och skriva ut årets resultatprotokoll. Jag har inte hunnit förifylla Wirdahls 10-plussare än men du kan väl ordna det Robban? Rudman, glöm inte att skriva ut minst 30 ex. Vill också passa på att tipsa er om att kolla era tumstockar för att se om de mäter i metriska enheter, tum eller smurf. Se även till att smörja upp era bessman så att klumpen löper fritt på stången. För gäddor under 2,5 kg med längd över 95 cm rekommenderas att fotografera i panoramaläget.

Titta också på årets aktuella tävlingsregler, så att vi i efterhand slipper dividera om vad det är som faktiskt gäller och hur det går till att tävla i KM.

Nu har ni ytterst få giltiga skäl kvar att inte åka ut och fiska 15-16 september. Det enda jag inte bifogar är exakta koordinater och djup till vinnarfiskarna. Mot en riklig men givetvis skälig ersättning kan jag förmedla nämnda koordinater, med äkthetsgarantier utfärdade av riksheraldikern och med Runars sigill i latexlack.

Må ni få se era spön böjas till handtaget av ursinniga gäddor, må edra knogar rispas blodröda av gälbågar, må era nästippar rodnas av ymnigt solsken och hoppas att vi ses på KM-middagen för att förkunna alla magiska stordåd vi kollektivt uträttat under denna mytomspunna helg!

/ .lasse

Comments

Comments are closed.