Sturehof Gäddfiskesällskap

SGS – Bara ett kast till!

Peter B upp på tredje plats på stegen!

Posted on | November 28, 2011 | 3 Comments

Här en rapport från Peter som var ute i helgen. “Hej, jag åkte in i favorit viken för att göra några kast. Det var ett strålande väder men kallt i den starka västvinden. Jag stannade på solsidan och drev snabbt längst vassen, orkade inte plätta. Efter ha fått två slipsar, tänkte jag flytta mig till en annan vasskant. Drog iväg min phantom tail, vevade in långsamt då kände jag några små nafs på wobblern. Ett patenterat mothugg och där satt den fast, inga rusningar direkt. Snällt följde den med in mot båten, då såg jag att det satt en liten gädda i munnen på den glupska gäddan bredvid mitt drag. Gäddan kräktes upp den mindre vid båten och gjorde en fin rusning, sjukt roligt att se. Synd att jag inte hann ta någon bild. Problemfri landning och en vacker gädda att beskåda.”

Vikt 6,83 kg, Längd 96 cm,  Temperatur 4 grader, Stark västvind, Djup 2-2,5 meter vid vassen, Drag Phantom SoftTail 6′ Clown, en favorit.

Comments

3 Responses to “Peter B upp på tredje plats på stegen!”

 1. Fredrik
  November 29th, 2011 @ 23:11

  Grattis till en fin firre! Var skönt för mig att den lilla gäddan kräktes upp innan vägning :-)

 2. Peter Blomquist
  November 30th, 2011 @ 10:59

  Tack, den har kanske ätit upp sig till våren, då ska den tas upp igen.

 3. Lasse
  November 30th, 2011 @ 11:09

  Gör som fransmännen med sina gäss Peter, varje gädda du tar upp proppar du full med makrill eller ngt annat fett, så ökar de i vikt dubbelt så snabbt som sina fränder ;)