Sturehof Gäddfiskesällskap

SGS – Bara ett kast till!

Lerduvans vänner och beskyddare

Posted on | February 7, 2016 | Comments Off on Lerduvans vänner och beskyddare

IMG_3943Idag mötte ett antal sköna SGS:are upp ute på Haninge Jaktskytteklubbs Sportingbana. För en gångs skull hade tilltaget inte ett smack med gäddfiske att göra, utan det var ett rent söndagsnöje. Jag, Johan Bertlid, Peder, Petter och Skoghen samt en vän till Bertlid gjorde vårt bästa för att hindra lerduvorna från att gå sin naturliga kraschdöd till mötes. Det var roligt, det var spridda skurar, det var några som hade skjutit hagel en hel del förut och någon som gjorde premiär. De röda trådarna var dels en riktigt rolig stämning, och dels att en ganska stor andel lerduvor faktiskt mötte sitt öde mot marken helt utan att ens ha blivit skrämda av hagel i sin korta men hastiga flykt..

Sportingbanan är för dig som inte är bekant med den superrolig, och ganska knivig.. Banan ligger i en naturlig dalgång, där det står 13 st automatiska kastare utspridda runt hela grytan, från höga torn uppe på bergen till luriga blixtsnabba sidokastare och rabbits längst ned. Summa summarum så kan det komma lerduvor från i princip vilket håll som helst.  Och roligt är det!

IMG_3941Sportingbanan sedd uppe från en av de höga kastarna. Många falldöda duvor ;) 

Vi sköt två serier var, och sedan plockade Johan Skogh fram sitt magiska trollspö i form av egna hemgjorda korvar och tillbehör som skulle få Teatergrillen gröna av avund! Det var korv med skogssvamp, korv med tryffel, chorizoinspirerad korv.. Och Johan bjöd oss också på en helt ny styckdetalj han hade upptäckt, Bäckenlock eller något. Låter inte så gott men det var det!

IMG_3935Skogh trakterar grillen med bravur, och i stil (brickan ;) 

IMG_3934Så gott! 

Stort tack till alla som kom och gjorde dagen superkul! Många bommar, många skratt och faktiskt en hel del riktigt bra träffar också! Extra stort tack till dig Skogh som fixade en vickning i bushen som de flesta restauranger inte grejar på middagsserveringen :)

/ .lasse

IMG_3942

Comments

Comments are closed.