Sturehof Gäddfiskesällskap

SGS – Bara ett kast till!

KM-resultaten, och en rättelse!

Posted on | September 18, 2012 | Comments Off on KM-resultaten, och en rättelse!

Nu ligger resultaten från årets KM uppe under “KM Arkiv”. Observera att det skedde ett räknefel under prisutdelningen gällande flest godkända kilo per medlem. Robert Wirdahl hade skrapat ihop hela 22,3 kg men det blev en miss i summeringen så undertecknad utropades felaktigt till segrare med 17,35 kg. Nu har detta rättats till och Robert W ska givetvis både äran och priserna för bedriften!

På ett mer reflektivt plan kan jag summera ett KM som bjöd på de mest skiftande förutsättningar. Vädergudarna både blandade och gav med intensitet när de på fredagen ville fösa upp oss i Norra Kvarken hela gänget medelst styva sydliga kulingvindar. Och för att verkligen sålla agnarna från vetet kastade de in långa perioder av hällregn över oss. På lördagen bad de oss om sin förlåtelse genom att överösa oss med sol, värme och stundtals mycket svaga vindar. Synd att vädergudarna och fiskegudarna inte kan koordinera sig lite bättre kan tyckas. Men när vi summerar resultaten visar det sig att årets KM trots allt var mycket produktivt. Kanske inget rekordår sett till storlek, men att 32 fiskare lyckades lura upp hela 387 gäddor, mot förra årets 295 fiskar på 34 personer, tyder ju ändå på att återväxten verkligen fungerar! 12,1 fisk per person är ju en betydligt bättre faktor än förra årets 8,7! Var de små liven tar vägen efter sitt andra och tredje levnadsår kan man ju undra över, men vi kan ju hoppas på att de bara står i någon brant och äter strömming, i väntan på att om några år majestätiskt glida in över fladerna för att testa våra tafsar, knutar, linor och håvningsnerver..

Jag hade i varje fall en helt underbar helg, både i goda vänners lag ute i fält, och i ännu fler goda vänners lag tillbaka på O-baren! Det är alltid lika spännande att samlas inför middagen, se bekanta ansikten ramla in och försöka utläsa av deras hållning och minspel om de kommer med skrällar i sina protokoll, eller om de triumferat i att hitta fisktomma fläckar. Stort tack alla, utan er hade klubben bara varit en logga och en tom tavla. Nu är den en liten familj, ett äventyr och en passion som manifesteras av den ikoniska blå filttavlan på en av Sveriges absolut bästa och skönaste krogar!

/ Lasse Dilschmann

Comments

Comments are closed.