Sturehof Gäddfiskesällskap

SGS – Bara ett kast till!

Tid att begrunda startelvan, tid att…

Posted on | January 7, 2013 | Comments Off on Tid att begrunda startelvan, tid att…

Så är det frost ute, och isen narras genom att ena dagen ligga tunn, så att jag inte kan gå ut på den och borra mig ned till dom gröna, och andra dagen är den borta men jag har inte kommit mig för att ta med mig spöet ned till vattnet. Som tur är kan jag då förfalla till det allra mörkaste inre rum, där jag sena nätter kan sitta och leka betenas Mourinho och ta ut nya startelvor, och nya, och nya… Jag har aldrig begripit hur vissa gäddfiskare helt bombsäkert kan välja ut säg 20 beten och vara nöjda med det? Tänk om just den färgen du behöver inte är med? Eller om du har rätt färg men bara tog med sjunkversionen, klart jag just då behöver flyt eller suspending? De dagar jag lämnat lådan med tunga jiggar hemma för att fiska grunt, ja då står dom (antagligen) djupt. Och de dagar jag lämnar de små betena hemma i tron om att stora gäddor kräfva storklossar till beten, ja då trånar jag till bristningsgränsen efter små fladdriga skedar, löjimitationer och annat pyttigt.  Nåväl, nu är det ett nytt år, och nu ska nya kvastar sopa! Förra året gav jag “hinken” en chans. Låt vara att jag hade två hinkar, men jag skulle lämna stora bagen med planolådor hemma för att bara ha mina två hinkar. Det blev inte alls bra. Dels tycker jag det trasslar ännu värre i hink än i boxar, och dels fick jag då välja bort allt för mycket för att själsfriden skulle bevaras intakt. Nu 2013 kör jag en kombostrategi. Bas-kitet är tre Planoboxar plus en hink. En med Zaltar, en med Bustrar och en med lite blandat westin jerk, sliders och en massa smutta träjerks som cobbar, big punisher, The Pig mm. Hinken får bära sådant som faktiskt är lättare att förvara i hink, alla stora gummin och tailar, samt riktigt bängliga stora beten som Hell Hound, Platypus mm. Då har jag också option på två lådor beroende på var jag ska fiska, en småttinglåda och en jigglåda. “What could possibly go wrong?” nynnar jag i mitt inre samtidigt som jag Kafkaistiskt slits mellan två motstridiga men icke desto mindre givna sanningar. 1: Jag kommer ändå sakna något av alla beten jag INTE tog med. 2: Det går lika bra med selleri, åker jag ut med bara ett 28 grams Utö får jag nog varken färre eller mindre fiskar. Att folkhälsoministern anser spel om pengar vara riskfyllt men inte beteshandeln kommer jag aldrig att begripa… Nå ja, på det igen och nya tag med nya strategier. Jag är Mourinho, levererar inte startelvan byts den ut! Berra jublar hela vägen till banken ;)

/ Lasse

Comments

Comments are closed.