Sturehof Gäddfiskesällskap

SGS – Bara ett kast till!

Manni makes the world go round!

Posted on | January 11, 2013 | Comments Off on Manni makes the world go round!

Manni1Tydligen är det bara jag som sitter som en kuf på kammaren och sorterar beten fram och tillbaka mellan lådor nu. Andra är ute och fiskar! Jag ska taga lärdom. Manni Svensson skickar i dag in denna snörykande vinterberättelse.

-“Född optimist. Eftersom Bustern låg isfritt konkades elmotor, batteri mm tillbaka och framför mig såg jag en mildperiod med flugfiske efter havsöring i ”homepool”, dvs runt Lidingö. Igår 9/1 blev det några timmar vid Bogesund  men ingen var hemma. Idag insåg jag att det var kört, kånkade upp batteri, elmotor mm och men tänkte att några spinnkast kanske man kan hinna med innan båten fryser fast igen!? Herr J Matsgård som bor nästgårds och är arbetsskygg även han brukar kunna hänga på – men icke. Han skulle ta hand om sina 1000 tomtar eller nåt. Fick köra själv i snöstormen. Hade bara tagit några kast  när jag kände en stöt och drog iväg ett nytt kast – där satt den. Riktigt fin öring tänkte jag tills det gulgröna glimmade till. Då fick Matsgård i alla fall klä på sig och väga och fotografera. Tack Jonas! Betet var en liten guldorange Luddekopia.”

Hatten av för en stark insats, och grattis till ett pinnhål upp på stegen!

Comments

Comments are closed.