Sturehof Gäddfiskesällskap

SGS – Bara ett kast till!

King of Mälaren?

Posted on | November 23, 2015 | Comments Off on King of Mälaren?

Malarkingen_1Förra lördagen ställde jag upp i den roliga men ofta knepiga höstupplagan av King of Mälaren i Team Golddiggers. 130 båtar kom till start, och förutsättningarna kändes rätt ok. Kallt som satan men kom igen, det var ju mitten av november. Vi hade i alla fall sluppit plötsliga  kallras. Planen var satt sedan länge, Lasse S som är Sigtunabo tillika storgäddfiskare, hade redan utsett området vi skulle fiska i. När starten gick var det 10-15 båtar som brände åt samma håll som vi. Vi hade dagen till ära en grym fiskebåt, men vi visste att vi inte skulle ta starten..

När vi kom till haket låg kompisbåt 1 femtiotalet meter längre bort, och 50-100 m åt andra hållet låg kompisbåt nummer två. Vi hade ögonkontakt med dem i princip under hela dagen. Men någonting skiljde oss åt denna dag. Vi fiskade på samma platser (hundratals repeterade låååångsamma drifter över samma avgränsade område), och ungefär med samma beten och teknik. Det kunde vi ju se. Men det var stolpe ut för oss, och stolpe in för kompisarna. De visade sig sedermera komma på första resp andra plats. Vi kom på 38:e… Mantrat lyder “det är ett lotteri, det är ett lotteri..”. Men nu ska ingen heder tas från dem, de fiskade mycket bättre än oss, och dessutom har teamet som vann placerat sig grymt bra i just denna tävling flera år i följd. De har helt enkelt alltid tur ;) Grymma fiskare!

Malarkingen_3w
Starten, med ca en tredjedel av fältet som ivrigt väntade på att få se startbåtens stäv resa sig… 

Fisket då? Ja det var en längdtävling där man fick rapportera in totallängden av sina fem längsta fiskar över minimåttet på 70 cm. Vi lyckades bara ta två godkända fiskar, en 76:a och en 80:a. Vinnarteamet fiskade fullt och knep en urstark 109:a när bara sju minuter återstod av tävlingen. Vi hade två bättre fiskar som missade resp vände vid båten, uppskattningsvis runt 5-6 kg, så de hade inte på något sätt räckt någon längre sträcka om vi landat dem. Roligt för min del var att jag för första gången provade en weedlessriggad Pig Shah Jr, och tvärt emot vad jag fått höra så krokade betet helt perfekt, båda fiskarna som högg på det landades tryggt. Plus att jag missade ett roligt hugg på en gammal hederlig trotjänare som inte fått vatten på sig på många år, en handsnidad träjerk från Holland, André Koehorns “Big Punisher”.

Malarkingen_2w
Dokumentering av en 80:a, med helt reglementsenlig hoptryckning av stjärtspolen. 

Summa summarum en riktigt rolig dag på sjön, och även om vi fiskade som krattor var vi på rätt plats, vi hade mental kontakt med tätplaceringarna hela tiden. Tusen tack Jensa på Huntyard Berras Arlandastadsom arrangerar på topp i vanlig ordning. Och tusen tack till Lasse S för grym guidning och bra spirit, samt till Micke för båtföring och ett satans gott humör! :)

/ .lasse

 

Comments

Comments are closed.