Sturehof Gäddfiskesällskap

SGS – Bara ett kast till!

Humle & Dumle stegar upp lite lätt

Posted on | January 23, 2017 | Comments Off on Humle & Dumle stegar upp lite lätt

I söndags kom jag äntligen ut på första ismetespasset för i år. Jag var ganska osäker på isläget givet de varma dagarna senaste veckorna, men jag bettade på att det gick och investerade i en hink pigga mörtar och styrde kosan upp mot Roslagen. Det visade sig att isen var kanonfin på den vik där jag hade tänkt fiska, ca 15 cm kärnis, no worries mate. Därtill bjöd morgonen och förmiddagen på en nästan påsklik vårvinterdag, med klarblå himmel, stekande sol och fullständigt vindstilla. Faktum är att jag satt ett par timmar i bara tröja utan jacka. I januari…

Julius anslöt halvtimmen efter det att jag kommit på plats och satt ut grejerna. Dagen började faktiskt grymt spännande. Redan i första hålet jag borrade blev det action, jag höll på att sänka ned och hänga mörten på rätt djup (30 cm under iskanten… ) med linan i handen när en gädda klippte på. Jag tappade linan och när jag fick fatt i den igen var gäddan borta. Och mörten. Mäskning med stil kallar jag det. På med ny mört och ned. Nytt hål 30 meter längre bort, och mitt i riggningen av det fäller vippan på första hålet. Jag rusade dit och nitade en välgödd gädda på 3,1 kg.

Min morgongädda

Men efter morgontimmens aktivitet föll spänningen ganska drastiskt. Iofs gjorde det inte så mycket, när jag och Julle satt i solen på isen och drack kaffe, grillade kvibille/cheddarkorv och pratade om livets centrala delar. Bland annat. Vi hade några stressade mörtar och ett par fäll, men inget som fastnade. Efter lunch kom det moln och det drog upp en ganska kylig vind, så eftermiddagen blev inte fullt lika glassig i solen, men ändå fantastiskt skönt att vara ute. Vi turades om och tog vartannat fäll, och Julle lyckades mot slutet av dagen bärga en fin 3,6:a i ett vassnära hål nästan uppe på land. Det kan max ha varit två slipsar djupt där…

Julles 3,6:a med stort huvud på liten kropp. Gäddan alltså.

Vi summerade dagen med varsin 3+ till stegen, inte mycket att skryta med men en satans fin dag på sjön. För er som inte testat att ismeta rekommenderar jag det varmt. Om nu vädret sköter sig någorlunda är det en mycket social syssla och en allmänt skön fiskeform. Om man nu inte är mört dvs. Ha det super alla och hoppas vi ses snart!

/ .las

Comments

Comments are closed.