Sturehof Gäddfiskesällskap

SGS – Bara ett kast till!

Den sista skälvande isen

Posted on | March 20, 2016 | Comments Off on Den sista skälvande isen

Julle_2_19Idag gjorde jag nog årets sista pass på isen. Sedan två veckor hade skärgårdsisen gått från 25 cm vit kärnis till knappa decimetern svart ruttnande våris… Spännande. Men vad tusan, har man investerat i ett par isdubbar ska man väl få valuta för pengarna någon gång. Nu blev det inte så denna gång kan jag meddela direkt.

Men någon bonanza blev det inte, ej heller den där stora grisen jag tagit sikte på. Faktum är att mönstret var ganska  likt förra passet. Ganska mkt aktivitet första timmen från det att jag började sätta ut. Sedan planade det ut och var långa perioder av inaktivitet. Jag beslutade mig för att inte flytta om utan lät alla grejer stå, mest beroende på att jag inte hade någon lust alls att prova ny is..

Julle kom ut efter ett par timmar och gjorde mig sällskap på isen, och vi turades om att ta fällningarna. Totalt fick vi upp 6 gäddor, största runt 3 kg, och missade 7-8 stycken. Julle nöp en sliter på 2,19 kg som får bli hans insteg på årets Gäddstege, den första entryn på stegen för denne nye medlem vilket är skoj. Men all in all en väldigt skön dag på isen och bitvis när solen tittade fram var det riktigt vårhärligt!

lasHej värmande vårsol!

 

Comments

Comments are closed.