Sturehof Gäddfiskesällskap

SGS – Bara ett kast till!

Decemberfiske & Skogh klättrar

Posted on | December 2, 2014 | Comments Off on Decemberfiske & Skogh klättrar

Skogh_4_6_kgNu i helgen hade jag äran att få både Peter Blomqvist och Johan Skogh på besök i lillbåten uppe i Roslagen. Planen ar lika enkel som glasklar, ta en sjuk massa grov gädda och lägga ett ansenligt avstånd nedåt till alla andra på stegen. Det semi-sprack kan vi väl säga. Man kunde nog nästan påstå att det sprack helt, men Johan fick faktiskt upp en fin fisk på 4,6 kg vilket tog honom upp på en andraplats på stegen. Det var dessutom en bedrift då lördagen bjöd på kosmiskt svårt fiske. Kylan hade gjort att det låg is på de ställen jag hade tänkt att köra, så vi fick köra lite längre ut där det förvisso var isfritt men inte alls lika spännande så här års. Gäddorna var sjukligt sega och ville inte alls hugga. Vi såg en hel del gäddor pila undan och fly för våra beten inne i vassar, men hugga ville de inte.

På en liten fläck hittade vi dock två fiskar. Eller vi och vi, Johan nitade först sin granna 4,6:a och sedan i typ kastet efter en liten kilofirre på samma fläck. Jag och Peter dängde som furier hela dagen men hade inte så mycket som ett endaste följe eller pet på hela dagen. Synd men med kylan och en total bleke var det inte helt oväntat. Som alltid var det givetvis ett sant nöje att ha herrarna i båten, och en extra eloge till Johan för en som vanligt alldeles formidabel lunch med hemgjord korv mm!

Foto 2014-11-29 12 58 14

Resultatet blev alltså två fiskar på tre man. Dagen efter körde jag med två andra kompisar, då hade isen gått på mina heta spots men gäddorna var inte nämnvärt imponerade. Mer om söndagen på min egen sida.

Tusen tack för bra sällskap gubbar, vi tar revansch i vår!

Foto 2014-11-29 10 19 20

Comments

Comments are closed.