Sturehof Gäddfiskesällskap

SGS – Bara ett kast till!

Livstecken i ytterskärgården

Posted on | November 13, 2020 | Comments Off on Livstecken i ytterskärgården

I helgen hade jag tre vänner på besök på landet för två dagars “grisfiske”. Dvs satsning på stor gädda. Jag kan lika bra direkt avslöja att det alls icke blev något grisfiske, två fiskar på drygt 5,2 kg kom upp under helgen, dock inte för min försorg. Vad jag däremot glatt vill meddela är att jag och kompisen i min båt under lördagen tog en rövare genom att testa en vik långt ut i skärgården. Sist jag var där var jag 12 år och tältade med medlem Julius. Vi hade trott att den skulle hålla stor fisk, men det visade sig att den höll en massa mindre fisk. Vi lyckades peta upp 43 gäddor under dagen i den viken, och missade/tappade säkert hälften så många. Mellan 1-3 kg var de allra flesta. Otroligt glädjande att bestånden i alla fall fläckvis fortfarande lever längre ut i skärgården!

Sedan vill jag också slå ett slag för en bra mätbräda med stopp. Kompisen hade helgen till ära införskaffat två brädor från Söders, och det är rackarns vad snabbt och enkelt det går att få ett bra mått utan att gäddan sprattlar och lever rövare liggandes mot en tumstock eller måttband på durken. På bilden lutar måttbrädan också, så (den lilla) fisken slipper hänga lodrätt och pajja ryggen, den vilar så fint på brädan. Bra grejer!

Comments

Comments are closed.